HMC

ربع رشیدی

Historical landmark in Tabriz

Updated: February 19, 2024 04:04 PM

ربع رشیدی is located in Tabriz (City in Iran), Iran. It's address is 38HH+3MX Bagmisheh, Tabriz, East Azerbaijan Province, Iran.

38HH+3MX Bagmisheh, Tabriz, East Azerbaijan Province, Iran

Check Time Table for ربع رشیدی


Monday8 AM to 2:30 PM
Tuesday8 AM to 2:30 PM
Wednesday8 AM to 2:30 PM
Thursday8 AM to 1:30 PM
FridayClosed
Saturday8 AM to 2:30 PM
Sunday8 AM to 2:30 PM

Questions & Answers


Where is ربع رشیدی?

ربع رشیدی is located at: 38HH+3MX Bagmisheh, Tabriz, East Azerbaijan Province, Iran.

What are the coordinates of ربع رشیدی?

Coordinates: 38.077726, 46.3292485

ربع رشیدی Reviews

Hamed Danesh
2019-07-04 06:35:28 GMT

Its an historical place and it was realy big and beautiful in the past.

Salar Heydarzadeh
2019-01-03 05:42:44 GMT

interesting

Amir Hoseini
2023-04-14 16:42:31 GMT

با سلام
دانشگاهی قدیمی به نام ربع رشیدی ، که رشید الدین فضل الله همدانی ۷۰۰ سال قبل در خیابان عباسی تبریز ایجاد کرده ، نکته جالب بکار بردن سنگ قبرهایی داخل بنای برج مانند به عنوان ستون یا سقف است ، راستی ربع از ادبع که منظور ۴ دانشکده کنار هم می باشد
🌷🙏

Saeed Garaaghaji
2023-08-11 09:23:15 GMT

ربع رشیدی یکی از بناهای تاریخی شهر تبریز به سبک معماری آذری است. حدود ۷۰۰ سال پیش، این دانشگاه به نام رشیدالدین فضل الله همدانی در تبریز ایجاد شد. رشیدالدین وزیر غازان خان از حکمرانان وقت آن دیار بود. در آن زمان این دانشگاه شامل چهار دانشکده بود که در چهارطرف آن قرار داشتند و وجه تسمیه این دانشگاه به ربع رشیدی نیز همین موضوع است. بر اساس نوشته های تاریخ نگاران و جهانگردان، بناهای مختلف همچون مسجد و مدرسه و بیمارستان (دارالشفا) و کتابخانه و گنبدی برای آرامگاه خواجه رشیدالدین در ربع رشیدی وجود داشته است. از مضمون نامه ای که خواجه رشیدالدین فضل الله به دو پسرش درباره ساختمان این بنا نوشته چنین برداشت می شود که در آن زمان ربع رشیدی در جایگاه دانشگاهی بوده که از هر دانشی در آنجا شعبه ای راه اندازی شده بود و ۶ هزار دانشجو در آن تحصیل می کرده اند و خواجه مبالغی برای تکمیل کتابخانه و مدرسه و نشر کتب و تأمین هزینه زندگی و تحصیل طلاب علوم مختلف اختصاص داده بود و دانشمندان بزرگ از هر گوشه گرد آورده و بکار تألیف و تدریس گماشته و مقرری آبرومندی برای آنان تعیین کرده بود. بر اساس اسناد و مدارک موجود، ربع رشیدی در عصر خویش، نماد آموزش عالی و جامع تمام دانش‌های روز دنیا بوده است. اگر تهاجم دشمنان، زلزله، استبداد و سایر عوامل مخرب، مانع پیشرفت این مجتمع دانشگاهی نبود، شاید امروز ربع رشیدی می توانست در رده دانشگاه‌هایی همچون کمبریج، لیون، ونیز، سوربن، آکسفورد و هاروارد قرار گیرد.

navid mehradfar
2020-10-15 06:23:40 GMT

رَبع رشیدی یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تبریز واقع در خیابان عباسی به سبک معماری آذری است. این محوطه تاریخی در واقع به‌نوعی دانشگاهی بود که به‌نام رشیدالدین فضل‌الله همدانی در حدود ۷۰۰ سال پیش در تبریز ایجاد شد. امروزه از این بنا آثار ناچیزی در تبریز باقی مانده‌است.

رشیدالدین وزیر غازان خان از حکمرانان وقت آن دیار بود. در آن زمان، دانشگاه مزبور شامل چهار دانشکده بود که در چهار سوی آن قرار داشتند و اربع یا چهار عربی را به خود اختصاص دادند و این مکان به نام ربع رشیدی شهرت یافت. این اثر در تاریخ ۱۰ آذر ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۹۴۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
ین مجموعه که در دامنهٔ کوه سرخاب در محلی باصفا و بلند جای گرفته‌است، در اوایل قرن هشتم یا اواخر قرن هفتم هجری بنا شد. بنا به نوشتهٔ تاریخ‌نگاران و جهانگردان بزرگ، دارای پهناوری بسیار و ساختمان‌های گوناگون همچون مسجد و مدرسه و بیمارستان (دارالشفا) و کتابخانه و گنبدی برای آرامگاه خواجه رشیدالدین بوده‌است. این مجموعه مانند بیشتر شهرهای کهن، حصار و بارویی بزرگ داشته‌است. از مضمون نامه‌ای که خود خواجه رشیدالدین فضل‌الله به دو پسرش دربارهٔ ساختمان این بنا نوشته، چنین برمی‌آید که در آن زمان ربع رشیدی در جایگاه دانشگاهی بوده که از هر دانشی در آنجا شعبه‌ای راه‌اندازی شده بود و شش هزار دانشجو در آن تحصیل می‌کردند و خواجه اوقافی برای تکمیل کتابخانه و مدرسه و نشر کتب و تأمین هزینهٔ زندگی و محصلان علوم مختلف اختصاص داده بود. او دانشمندان بزرگی را از هر گوشه گرد آورده و به کار تألیف و تدریس گماشته بود و مقرری آبرومندی نیز برای آن‌ها تعیین کرده بود، از جمله، پنجاه پزشک و چندین جراح از هند و مصر و چین و شام، در آنجا مشغول به کار بوده‌اند.

ربع رشیدی شهری کوچک بود شامل کتابخانه، مدرسه، مسجد، دارالایتام، حمام، مهمانسرا، بیمارستان، مدارس عالی، و کارگاه‌های صنعتی. فضل‌الله همدانی برای تأمین هزینه‌های این مرکز، املاک فراوانی را در نقاط مختلف اعم از ایران قدیم، بخش‌هایی از عراق، افغانستان، گرجستان، ولایت روم، آذربایجان و سوریه وقف این مرکز کرد.

Mehdi Dadjouy
2018-10-11 07:58:41 GMT

ربع رشیدی از بناهای قدیمی و ارزشمند شهر تبریز واقع در خیابان عباسی است. حدود ۷۰۰ سال پیش در تبریز دانشگاهی به نام رشیدالدین فضل الله همدانی ایجاد شد.
رشید الدین وزیر غازان خان از حکمرانان وقت آن زمان بود.
آن زمان ربع رشیدی در جایگاه دانشگاهی بوده که از هر دانشی در آنجا شعبه ای راه اندازی شده بود.
وقف نامه ربع رشیدی در فهرست میراث مستند سازمان ملل به ثبت رسیده است.

rasool sadegy
2018-08-03 08:00:47 GMT

رَبع رشیدی یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تبریز واقع در خیابان عباسی به سبک معماری آذری است. حدود ۷۰۰ سال پیش در تبریز، دانشگاهی به‌نام رشیدالدین فضل‌الله همدانی ایجاد شد. رشیدالدین وزیر غازان خان از حکمرانان وقت آن دیار بود. در آن زمان این دانشگاه شامل چهار دانشکده بود که در چهارطرف آن قرار داشت و اربع یا چهار عربی را به خود اختصاص داد و این مکان بنام ربع رشیدی شهرت یافت.این مجموعه که در دامنهٔ کوه سرخاب در محلی باصفا و بلند جای گرفته‌است، در اوایل قرن هشتم یا اواخر قرن هفتم هجری بنا شد. برابر با نوشتهٔ تاریخ‌نگاران و جهانگردان بزرگ دارای پهناوری بسیار و ساختمان‌های گوناگون همچون مسجد و مدرسه و بیمارستان (دارالشفا) و کتابخانه و گنبدی برای آرامگاه خواجه رشیدالدین بوده‌است. این بنا مانند بیشتر شهرهای کهن دارای حصار و بارویی بزرگ بوده‌است.

Farhad Navid Sattari Beiragh (FNSB13)
2017-05-05 18:02:36 GMT

رَبع رشیدی یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تبریز واقع در باغمیشه به سبک معماری آذری است.[۱] حدود ۷۰۰ سال پیش در تبریز، دانشگاهی به‌نام رشیدالدین فضل‌الله همدانی ایجاد شد. رشیدالدین وزیر غازان خان از حکمرانان وقت آن دیار بود. در آن زمان این دانشگاه شامل چهار دانشکده بود که در چهارطرف آن قرار داشت و اربع یا چهار عربی را به خود اختصاص داد و این مکان ب‌نام ربع رشیدی شهرت یافت.

Dariush Norvash
2019-06-20 18:50:33 GMT

رَبع رشیدی یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تبریزواقع در خیابان عباسی به سبک معماری آذری است.
حدود ۷۰۰ سال پیش در تبریز، دانشگاهی به‌نام رشیدالدین فضل‌الله همدانی ایجاد شد. رشیدالدین وزیر غازان خان از حکمرانان وقت آن دیار بود. در آن زمان این دانشگاه شامل چهار دانشکده بود که در چهارطرف آن قرار داشت و اربع یا چهار عربی را به خود اختصاص داد و این مکان بنام ربع رشیدی شهرت یافت.
این اثر در تاریخ ۱۰ آذر ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۹۴۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

این مجموعه که در دامنهٔ کوه سرخاب در محلی باصفا و بلند جای گرفته‌است، در اوایل قرن هشتم یا اواخر قرن هفتم هجری بنا شد. برابر با نوشتهٔ تاریخ‌نگاران و جهانگردان بزرگ دارای پهناوری بسیار و ساختمان‌های گوناگون همچون مسجد و مدرسه و بیمارستان (دارالشفا) و کتابخانه و گنبدی برای آرامگاه خواجه رشیدالدین بوده‌است. این بنا مانند بیشتر شهرهای کهن دارای حصار و بارویی بزرگ بوده‌است. از مضمون نامه‌ای که خود خواجه رشیدالدین فضل‌الله به دو پسرش دربارهٔ ساختمان این بنا نوشته چنین برداشت می‌شود که در آن زمان ربع رشیدی در جایگاه دانشگاهی بوده که از هر دانشی در آنجا شعبه‌ای راه‌اندازی شده بود و شش هزار تن دانشجو در آن تحصیل می‌کرده‌اند و خواجه اوقافی برای تکمیل کتابخانه و مدرسه و نشر کتب و تأمین هزینهٔ زندگی و تحصیل طلاب علوم مختلف اختصاص داده بود و دانشمندان بزرگ از هر گوشه گرد آورده و بکار تألیف و تدریس گماشته و مقرری آبرومندی برای آنان تعیین کرده بوده‌است و از آن میان پنجاه پزشک و چندین جراح از هند و مصر و چین و شام در آنجا مشغول به کار بوده‌اند.
ربع رشیدی شهری کوچک بود شامل کتابخانه، مدرسه،مسجد، دارالایتام، حمام، مهمانسرا، بیمارستان، مدارس عالی، و کارگاه‌های صنعتی. فضل‌الله همدانی برای تأمین هزینه‌های این مرکز املاک فراوانی را در نقاط مختلف اعم از ایران قدیم، بخش‌هایی از عراق، افغانستان، گرجستان، ولایت روم، آذربایجان و سوریه وقف این مرکز کرد.

خواجه فضل‌الله همدانی که پیش از حملهٔ مغول در قلعه‌های اسماعلیه زندگی می‌کرد و پس از آن مدتی به وزارت غازان خان رسیده و منشأ خدمات فراوانی در غرب ایران و آذربایجان شد در سال ۷۱۸ هـ. ق، با دسیسه‌های سیاسی کشته شد و رَبع رشیدی هم پس از مرگ وی غارت و ویران شد. هم‌اکنون آثار ناچیزی از آن در تبریز باقی‌مانده‌است.

شاردن جهانگرد نامی فرانسوی که در سال ۱۰۸۴ ه‍.ق به ایران سفر کرده بود آورده‌است: صد سال پیش شاه عباس کبیر دستور به تعمیر آن داد ولی شاهان دیگر صفوی توجهی بدان نکردند و دوباره ویران شد.

ابراهیم گل محمدی
2023-10-07 22:33:32 GMT

فعلا که حصار کردن و اجازه نمیدن وارد بشی

محمدحسین جوادی
2019-06-29 15:11:45 GMT

از دور کوچیک به نظر میرسه ولی از نزدیک خیلی بزرگه

Saeid Oryo
2018-11-23 18:56:42 GMT

نماد قدرت علم ایران

تقی مرادپور
2019-07-11 08:16:23 GMT

خیلی عالی

Behzad Hagshanas
2023-07-25 11:48:12 GMT

خوب

Eisa Abaskhani
2019-12-11 20:00:17 GMT

تاریخی اما از یاد رفته

Write a review of ربع رشیدی


ربع رشیدی Directions
About Tabriz
City in Iran

Tabriz is a city in the Central District of Tabriz County, in the East Azerbaijan province of northwestern Iran. It is capital of the province, county, and district. It is the sixth-most-populous city in Iran. source

Top Rated Addresses in Tabriz

Addresses Near Tabriz